1. Angel Falls

In inima tarii, unde muntii se ridica precum niste monoliti giganti din peisajul inconjurator, se afla magnificul Angel Falls. Masurand 979 de metri, este cea mai mare cascada din lume si una dintre cele mai importante din America de Sud. Acest sit uimitor in Parcul National Canaima este îndepartat si dificil de accesat, dar zborurile peste cascada sunt aranjate cu usurinta. Cel mai bun moment pentru a vedea caderile este în timpul sezonului ploios, intre mai si noiembrie, cand apa este abundenta si caderile nu dispar intr-o ceata inainte de a ajunge la fund, asa cum o fac în sezonul uscat. In timpul sezonului uscat, caderile pot fi putin mai mult decat o scurgere si vizitatorii ar trebui sa verifice in prealabil pentru a vedea daca exista suficienta apa pentru a merita sa faca calatoria.

2. Arhipelagul Los Roques

Plajele luminate de soare, apele turcoaz, recifele de corali si dezvoltarea modesta, fara hoteluri inalte, sunt ceea ce atrage calatorii in acest lant de insule frumoase, la 160 kilometri nord de coasta centrala a Venezuelei. Arhipelagul este Parcul Național Los Roques, dar majoritatea oamenilor se refera la zona pur si simplu ca Los Roques. Aici oamenii vin sa scape de pe strazi aglomerate, mega statiuni si multimi de turisti. Satul mic de pescuit de pe litoral din Gran Roque, pe insula cu acelasi nume, este asezarea principala, cu case pictate in culori luminoase vazute in toata Venezuela.

La insule se ajunge de regula cu avioane de la Caracas, deoarece nu exista nici un serviciu de feribot in partea continentala. Aeroportul este situat în Gran Roque. Pot fi inchiriate barci din zona de la malul marii pentru cei interesati de vizitarea unor insule din jur, de scufundari sau de o calatorie cu snorkeling.

3. Isla de Margarita

Isla de Margarita este una dintre cele mai dezvoltate destinatii de plaja din Venezuela. Situata la aproximativ 40 de kilometri nord de continent, aceasta este una dintre destinatiile turistice majore ale Venezuelei pentru iubitorii de soare. Principalele atractii ale insulei sunt frumoasele plaje de nisip moi, care sunt frecventate atât de straini, cat si cu locutorii din Venezuela. La aceasta zona puteti ajunge si cu feribotul, dar si cu avionul, dintr-o varietate de destinatii internationale.

Principalul oras de pe insula este Porlamar, dar numeroasele plaje sunt raspandite in jurul insulei, unele dintre cele mai bune pe partea de nord si est. Multe dintre acestea sunt dezvoltate, cu hoteluri sau restaurante. Unele dintre cele mai populare plaje sunt La Playa El Agua, Playa Puerto Cruz, Playa Guacuco și Playa Manzanillo.

4. Parcul Nationa Morrocoy

Parcul National Morrocoy, aflat de-a lungul coastei, este cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb si recifele de corali, care se intind de-a lungul continentului si ineleaza insulele si insulitele. Scufundarile subacvatice reprezinta una dintre principalele activitati pentru cei care cauta mai mult decat sa petreaca o zi pe plaja. Parcul gazduieste, de asemenea, un numar mare de pasari, de la osprey si papagali pana la flamingo si ibis stacojiu. Unele dintre cele mai populare insule sunt Cayo Sombrero, Cayo Borracho, Cayo Sal și Cayo Peraza, rezumandu-ne doar la cateva.

Exista doua puncte principale de acces, unul la Tucacas și celalalt la Chichiriviche, cu servicii de navigatie pe insule disponibile in ambele orase. Parcul este usor accesibil si, ca rezultat, foarte popular in Venezuela. Poate deveni extrem de aglomerat, sn special in perioada concediilor.

5. Parcul National Canaima si Gran Sabana

Parcul Natonal Canaima acopera trei milioane de hectare si este listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta este de obicei asociat cu Angel Falls si zona din jurul orasului Canaima, dar aceasta este de fapt doar o mica zona a parcului, care este de fapt, foarte divers. Parcul cuprinde, de asemenea, platoul inalt din La Gran Sabana. O excursie prin Gran Sabana si Parcul National Canaima este o experienta unica si nu trebuie neaparat combinata cu o excursie la Angel Falls, in special in timpul sezonului uscat.

Repere importante in acest domeniu sunt numeroasele cascade care se intind in intreaga zona, in special in Gran Sabana, langa granita cu Brazilia. Inotul de la baza cascadelor este una dintre cele mai speciale activitati si poate oferi o evadare racoritoare din caldura soarelui de la amiaza in timpul sezonului uscat.

Si unde altundeva ti-ai putea lasa masina intr-o astfel de excursie exotica, daca nu intr-o parcare Otopeni ce iti asigura supraveghere 24/24? Iti poti face o rezervare chiar acum.