Cea mai buna perioada pentru vizitarea Dublinului este intre lunile mai septembrie. Vremea este insorita, iar zilele sunt lungi. In acest interval, au loc numeroase festivaluri si evenimente in aer liber de care cu siguranta veti fi incantati.In lunile iulie si august, este sezonul de varf, iar Dublinului este plin de turisti.

Ne-am gandit sa va recomandam 5 atractii turistice in Dublin pe care nu ar trebui sa le ratati cand va decideti sa faceti un city break de 4-5 zile.

 

1. Trinity College

Trinity College este probabil cel mai bun loc pentru a va lansa calatoria din Dublin. Este in inima capitalei, plina de istorie incredibila, si este cea mai veche universitate din Irlanda, fondata in 1592 de catre regina Elisabeta I. Ocupand un loc de invidiat de 40 de acri, Trinity isi pastreaza o parte din vechile poteci cu  patrate pietruite, gradini si parcuri si este renumit in toata lumea pentru colectia sa de comori mari. Acestea includ, pe expozitie permanenta, manuscrisul iluminat din secolul al IX-lea, Cartea lui Kells, Cartile lui Durrow si Armagh si o harpa antica irlandeza.

2. Cladirea parlamentului

Cladirea parlamentului a fost odata cunoscuta sub numele de Casa Kildare dupa James Fitzgerald, presedintele Kildare, care a comandat constructia sa in 1745 si a stabilit sa creeze un conac vechi georgian pentru a reflecta statutul sau social. Cand a devenit ducele de Leinster in 1766, casa a fost redenumita Leinster House

 

3. Galeria Nationala

Galeria Nationala a Irlandei are cea mai buna colectie de arta irlandeza din lume, alaturi de o colectie remarcabila de arta europeana din Evul Mediu pana in zilele noastre. Galeria a fost deschisa in 1864, cu aripi adaugate in 1903, 1968, si cel mai recent, 2002. Colectiile includ Muzeul Yeats, sapte camere dedicate artei irlandeze, Pictori italieni, Camera Shaw si Camera Baroca.

 

4. Muzeul National al Irlandei

Initial, o baraca de armata, Muzeul National al Irlandei – Arta Decorata si Istorie a fost deschisa in 1997. Colectiile includ argint, ceramica, bijuterii, mobilier, moda haute couture irlandeza si expozitii care exploreaza istoria militara irlandeza. Exista mai multe alte expozitii permanente, inclusiv o retrospectiva a designerului modernist Eileen Gray, a argintului irlandez datand din secolele XVII-XX, a artei asiatice, a mobilierului irlandez.

 

5. Gaol-ul interzis (inchisoare)

Dateaza din 1789 si este cu adevarat un loc notoriu in istoria nationalismului irlandez. Aici conducatorii rebelilor din 1916 au fost mai intai incarcerati si apoi executati pentru ceea ce era vazut ca un act de tradare inalta. Expozitia se afla intr-o sala moderna si  ofera o imagine a conditiilor si contureaza lupta pentru independenta irlandeza. Exista excursii excelente cu ghid in restul inchisorii, care acopera istoria irlandeza din 1796-1924. Curtea lui Stonebreaker va trimite cu siguranta naluci in coloana vertebrala, deoarece acesta este locul unde conducatorii revoltei si-au intalnit soarta ingrozitoare.

Prin aceste recomandari speram ca v-am trezit interesul pentru aceasta capitala plina de istorie. Cum precis va veti decide sa stati mai mult decat planuiati, cu Aero Parking o parcare pe termen lung otopeni, veti fi siguri ca masina cu care veniti la aeroport va fi in siguranta. Pentru ca Aero este o parcare in otopeni cu preturi avantajoase. Acestea va  vor convinge sa va prelungiti concediul cat mai mult.