1. Merci Used Book Cafe, Paris, Franta

Meniul lor poate parea cam piperat, insa ceaiurile si rafturile masive pline cu carti fac ca totul sa merite. Biblioteca-cafenea se poate lauda cu 10000 de carti. Nu sunt noi, de fapt, biblioteca e mai mult un anticariat, insa acesta este un plus. Aspectul de carte veche si faptul ca poate avea o poveste in spate creste frumusetea locului. Oaspetii sunt invitati sa rasfoaiasca cartile, sa manance snack-uri si sa se bucure de atmosfera frantuzeasca.

2. Cafebrería El Péndulo, Mexico City, Mexic

Desi cartile pline de povesti interesante si mirosul si gustul delicios al cafelei sunt extrem de atragatoare, adevaratul plus al acestei librarii din Mexico City este verdeata. Libraria este frumos decorata cu plante si vita de vie. Astfel, cititorul se plimba prin librarie inconjurat de natura. Ce poate fi mai frumos?

3. Libreria Acqua Alta, Venetia, Italia

Cartile noi, dar si cele mai putin noi, poate chiar uzate, se imbina frumos in aceasta librarie din Italia. Ce atrage la aceasta librarie? Pai, in primul rand, o barca pe post de raft. Si, daca acest lucru nu este suficient cat sa te impresioneze, spre iesire, vei gasi o scara facuta numai din carti.

4. Zhongshuge Bookstore, Hangzhou, China

Cred ca poti ameti destul de usor in aceasta librarie din pricina designului sau diferit. Construita strategic, cu iluzii optice, avand o inaltime estetica si cu plafoane in oglinda, Zhongshuge da impresia unui spatiu infinit alcatuit numai din carti. Si, desigur, libraria are si o multime de perne pentru a lasa iubitorii de carte sa se bucure de lectura intr-o ambianta diferita.

5. Atlantis Books, Santorini, Grecia

Cu un slogan ca “Un deceniu de vandut carti in mod amatoricesc” iti poti da seaa ca Atlantis este o librarie cu personalitate. Pe langa o priveliste uimitoare, aceasta librarie din Grecia se poate lauda cu numeroase activitati pe care le organizeaza. Printre acestea se numara: zile de lectura, proiectii de film si chiar si petreceri de dans.

6. Leakey’s Bookshop, Inverness, Scotia

Situata intr-o biserica, Leaky se mandreste cu o cafea fantastica si printuri rare. Este una dintre cele mai mari librarii din Scotia si, bonus, are o soba pentru arderea lemnului, facand totul sa para mai rustic.

7. Book and Bed, Tokyo

Aceia dintre voi care adorm in timp ce isi spun “inca un singur capitol” se vor simti minunat in aceasta librarie care e in acelasi timp si cazare. Cu toate acestea, este o librarie diferita, caci nu vinde carti. Vinde rafturi si paturi pentru o experienta inedita intr-un magazin cu carti.

8. The Last Bookstore, Los Angeles, U.S.

Cea mai mare librarie cu carti vechi si noi din California poarta denumirea de The Last Bookstore si este un apel la vremurile de demult. In acest magazin de carti veti gasi foarte multe carti clasice si multe discuri de vinyl. Labirintul rafturilor de la etajul superior da un alt sens sintagmei “sa te pierzi intr-o carte”.

9. Albertine Books, New York, U.S.

Ascunsa in interiorul Ambasadei Franceze din New York, acest mic magazin ofera carti in franceza, carti traduse din franceza si, la etaj, cel mai frumos plafon la est de Capela Sixtina.

10. Boekhandel Dominicanen, Maastricht, Netherlands

O alta librarie situata intr-o biserica. De data aceata biserica esta una dominicana din secolul al XII-lea, care intamplator este si un monument national in Maastricht. Librarie ocupa doua etaje si este foarte inalta, rafturile aproape atingand tavanul. Atunci cand veti merge, nu uitati sa luati si o bautura din coltul cu cafea.

Daca te-am convins sa mergi la vanatoare de carti in tari straine, afla ca iti poti lasa masina in parcarea noastra din Otopeni cat timp tu esti plecat.