Capitala Danemarcei, Copenhaga, este de departe cel mai mare oras din tara. Aici veti gasi Parlamentul (Folketing) la Christiansborg, cunoscut pentru multi prin seria de televiziune Borgen din Marea Britanie si resedinta Familiei Regale la Amalienborg.

In mod evident, capitala cea mai relaxata din Scandinavia, Copenhaga, are o senzatie europeana distincta, plina de oameni prietenosi si o cultura unica de cafenele, care va va face sa doriti sa va intoarceti din cand in cand.

Palatul Christiansborg

Pe insula mica Slotsholmen este sediul danez al guvernului si o atractie care ar trebui sa fie de top pe agenda fiecarui vizitator. Christiansborg se mandreste cu mai mult de 800 de ani de istorie si astazi, palatul gazduieste Parlamentul, Oficiul Primului Ministru si Curtea Suprema.

In plus, mai multe parti sunt inca folosite de Casa Regala, desi, din fericire, multe sunt deschise publicului.

Ocupand locul in care episcopul Absalon a construit cele mai vechi fortificatii ale orasului in 1167, ruinele castelului episcopal si cetatea medievala au fost descoperite cand actualul palat era in constructie. Ele pot fi vazute acum de vizitatori.

Muzeul National (Nationalmuseet)

O adevarata atractie pentru oricine are interes pentru istoria si cultura daneza. Unele pietre de runica impresionante sunt expuse, iar colectia de istorie daneza include un car de soare (obiect de cult in forma de carucior), vechi de peste 2000 de ani, fitinguri bisericesti romane si gotice, portelan si argint danez si colectii de antichitati si monede.

Colectia etnografica, inclusiv articole din Groenlanda, da o impresie excelenta a vietii eschimosilor. Alte domenii acoperite includ Asia, Africa si Oceania, precum si cultura indienilor. Aici veti gasi, de asemenea, Palatul Printului (1744), o cladire rococo influentata de stilul francez al perioadei.

Galeria Nationala a Danemarcei

Galeria Nationala a Danemarcei prezinta cea mai mare colectie de arta daneza de la anii 1700 pana in prezent, precum si opere impresionante din intreaga lume.

Printre acestea se numara expozitia de arta daneza si nordica, care se intinde pe o perioada de 150 de ani, precum si picturile maestrilor olandezi, Edvard Munch si Picasso, printre altele. Lumina naturala inunda etajele superioare, oferind galeriei o ambianta minunata.

Palatul Rosenborg

Castelul a fost initial construit de Christian IV. Locuita de familia regala pana in 1720 si dupa aceea folosita ca refugiu de vara, castelul si continutul sau au devenit muzeu in 1838. In subsol sunt bijuteriile coroanei daneze si  familiei regala.

De interes deosebit se afla camera de marmura, sala de primire baroca si Sala Cavalerilor cu tronul de coronament (folosit intre 1871 si 1940), precum si faimoasele tapiserii Rosenborg, care au impodobit zidurile din 1693.

 

Vizita ta in Danemarca va fi lipsita de griji, o data ce masina ta personala va sta in parcarea otopeni, ce iti va asigura paza 24/24.

O parcare in otopeni la Aero Parking iti va aduce cele mai avantajoase preturi pentru perioase lungi. Asa ca nu ezita sa-ti cumperi biletul de avion pentru calatoria mult asteptata.